1993-ban jelent meg a mozivássznon a Jurassic Park első része, Steven Spielberg filmje nagy népszerűségnek örvend ma is. Nem véletlen, hogy több rész után elkészült a 3D-s változat is, hogy passzoljon a modernebb kor elvárásaihoz. Az őslények mellett mindig szerepet kaptak a filmben a különleges autók, amik a parkhoz tartoztak. Kétségkívül az egyik leglátványosabb az üvegtetős ML-Mercedes, de sokkal elérhetőbb a simán átpingált Ford Exproler.

Egyesek egyszerűen nekiálltak otthon megalkotni a látványos fényezésű autót, akinek azonban nincs kedve vagy kézügyessége ehhez, az most megveheti készen is. A fényezésen kívül semmi különlegeset nem mutat az autó, csupán annyi az érdekesség vele kapcsolatban, hogy a beltér meglepően szép állapotban van ahhoz képest, hogy 25 éves a gép. Minden pontosan olyan, mint új korában.

A gépháztető alatt lévő 4 literes Cologne névre hallgató V6-os motor sem varázsol belőle éppen jó menekülőautót, amennyiben dinókkal kergetőzne valaki. A bő 160 lóerős motor több mint 12 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra a Fordot, a végsebessége 175 km/óra. Cserébe viszont nem is kérnek érte hajmeresztő összeget, csupán 3,7 millió forintnyi amerikai dollárt.

Szereted a Jurassic Parkot? Akkor ez a Ford csak téged vár! 2

Ha megvan a gép, akkor érdemes elgondolkozni egy ilyen dinószállító beszerzésén is.