Úgy tűnik, a spanyol rendőrség mindent bevet a gyorshajtók ellen. Egyrészt komoly kamerarendszert telepítettek, ami még szigorúbb, mint az itthoni VÉDA-kapuk. A biztonsági öv használatának, illetve annak elmulasztásának rögzítésére alkalmas kamerahálózatot tavaly kezdték el építeni, a tervek szerint a mediterrán ország 18 tartományában, összesen 227 helyszínen telepítik a berendezéseket, elsősorban a nagy forgalmú utak és balesetveszélyes helyek mentén.

Persze ezek ellen vannak megfelelő mobilos applikációk, nem nehéz lassítani a kapuk előtt. A spanyoloknak viszont van egy eszközük, ami még félelmetesebb, mint a kilétét rejtegető, civil rendőrautó.

A helikopter.

Akit ugyanis ezzel kapnak el, hiába hivatkozik arra, hogy letolták hátulról, el kellett engedni a mögötte nyomulót, bár ezek a kifogások ithon is nehezen állnának meg. Így a videón látható Mercedes sofőrje is fizethet, akinek sikerült több mint 270 km/órával száguldania egy spanyol autópályán. Ez a sebességtúllépés garantáltan 600 euróba került, és vezető szempontjából legrosszabb esetben akár 3-6 hónapig tartó szabadságvesztéssel, valamint 4 évig tartó vezetéstől való eltiltással is sújtható.

Como caer desde 250 metros…

¿A cuánto crees que va a llegar? Llega a circular a una #velocidad a la que un impacto equivaldría a caer desde la Torre de Cristal de Madrid. Más de 250 metros. ¿Te imaginas?#CampañaControlVelocidad 6-12 agosto.#LevantaElPieDelAcelerador https://yrevista.dgt.es/CampañaVelocidad2018

Közzétette: Dirección General de Tráfico – España – 2018. augusztus 6., hétfő

Hogy képes ilyen tempóra az alapból 250 km/órára limitált Mercedes E63 S AMG? Még sufniműhelybe sem kell menni az eredményért, a gyártól  plusz pénzért megvásárolható Driver’s Package kitolja a határt 300 km/óráig. Az E 63 S 3,4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás sebességet, és efölött sem lankad a V8-as, ami 612 lóerős és 850 Nm nyomatékú.