Nem nehéz hasonlatokat találni, ha egy ilyen autóval találjuk szembe magunkat. Ez maga a kezelhetetlen, irányíthatatlan erő, a részeg, betépett, dühös Hulk, egy dolog, ami csak pusztításra képes, és csak ezért csodáljuk.

Mert amíg egy profi dragster legalább negyed mérföldön képes egyenes vonalban piszok gyorsan haladni, addig ez a Ford Cortina csak veszettül, búgócsiga üzemmódban pörög, és közben hordónyi abroncsokat éget porrá. Az építés maga az üzemanyag-pusztító hedonizmus, az eredetileg hathengeres blokk helyére egy 6,4 literes Cleveland V8-as került, két GT45-ös turbófeltöltővel, és egy 6-71-es kompresszorral. Hogy húzzon alul-felül.

A látványtól, hangtól Mad Max nyála is csordulna, egyszerűen zseniális, hogy az ausztrálok még képesek ilyen, minden józan gondolatra köpő gépeket építeni, és a saját szabályaik szerint versengeni velük. Vagyis padlóig rúgva bezúgni egy placcra, és mindent felülmúló módon pusztítani.

I’m back

Közzétette: Over•Kill – 2017. december 16., szombat

Az 1976-os Ford tulajdonosa egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a kételkedők kedvéért építette a gépet, akik mindig azt szajkózták, hogy egy ilyen őrült konfiguráció nem működhet. A videó alapján sikerült rájuk cáfolni.