A gumiszervizek vezetői körében végzett felmérés alapján néhány érdekes állítást tett közzé a Bridgestone.

Férfiak

Általában gyorsabban vezetnek, jobban nyúzzák a gumikat, de az abroncsszervizek vezetői szerint jobban is figyelnek azok állapotára. Köztük több a műszaki beállítottságú, ezért  jellemzően hamarabb észreveszik az abroncshibákat, a sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, vagy azt, ha az abroncs lefutott, és célirányosan fordulnak szakemberhez.

A férfiak autóin mindössze 4-5 szezont bírnak ki az abroncsok a szervizek tapasztalatai szerint. Az új gumik kiválasztásában elsősorban személyes tapasztalatukra, illetve az interneten publikált teszteredményekre hagyatkoznak.

Érdekes, hogy a Bridgestone sajtóközleménye szerint a férfiak főleg az abroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket.

Nők

A gumiszervizek vezetői szerint a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek azok hibáival, illetve azzal, hogy az abroncs cserére szorul.

Habár a hölgyek állítólag csak az utolsó utáni pillanatban cserélik le abroncsaikat, akkor is jellemzően azért, mert már elöregedett, és nem azért, mert elkopott, ami szintén azt jelzi a közlemény szerint, hogy kíméletesebben, óvatosabban vezetnek. A szervizek vezetői szerint nem ritka, hogy a nők akár 5-7 szezonon át is használják az abroncsokat.

Az új gumik kiválasztásában a hölgyek jellemzően a szervizek szakembereire, vagy férfiismerőseik tanácsára hagyatkoznak. Általában gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt.