Ennek a balesetnek csak egy kerékpár lett az áldozata, ám a hatása ennél jóval tovább mutat. Mivel videó van róla, jól látható, hogy könnyen tragédiával is végződhetett volna a dolog, a kamionsofőr simán áthajtott a kerekek közé kerülő bringán. Valószínűleg holttérben tekert a kerékpáros, és a sofőr ezt hitte, idejében megáll majd, helyet hagyva neki a kanyarodáshoz, amit irányjelzővel is jelzett.

Nem így történt, és történt már szörnyű tragédia abból, hogy kamion zsúfolt útszakaszon kerékpárossal, gyalogossal találkozott. “Az embereket sokkolta a felvétel, mert rájöttek, hogy ők is lehetnének az adott szituációban. A sofőrnek túl kemény feladat egy ilyen helyzet kezelése, ha az ilyen kamionokat kitiltanák, az lenne a jó megoldás.” – nyilatkozta a helyi kerékpárosok érdekeit képviselő BC Cycling Coalition-től Richard Campbell.

Kivételesen ebben az ügyben a másik oldal is a sofőr felelősségét emelte ki, egy vezetést oktató szakértő szerint a kerékpáros elég ideig mellette haladt ahhoz, hogy a kamionos észrevegye őt, akinek folyamatosan figyelni kellett volna a tükreit.

Tény, hogy fontos a tükrök ellenőrzése, de a szakértők, kerékpárosok, gyalogosok sem feledkezhetnem meg az alapos körültekintés ellenére létező, komoly méretű holtterekről. Ezekre inkább a két keréken haladóknak kell ügyelni, és ha ilyen helyzet adódik nem az elsőbbség biztos tudatában birkaként tekerni előre, hanem némi józan észt használva kikerülni a hatalmas jármű oldalvonalából.

Feljelenteni, felháborodott videót posztolni így is lehet, sőt így lehet csak igazán, mert legalább életben marad az illető.