Igazán merész áron kínálják ezt az 1,6 literes, automata váltós Swiftet, ami állítólag piszkosul meg volt kímélve az évek során. Ezt alátámasztják a képek is, de 1,5 millió forint talán így is elrugaszkodott ár.

Innen a hirdetés szövege

Nem! Teljesen komolyan gondolom. Természetesen nem konkrét célom, hogy eladjam az autót. Inkább csak egy lehetőség azoknak akik pontosan ezt keresik. De miért különleges ez az autó? Ez kérem szépen 2000 és 2015 között bácsiautó volt. Egy öregúr járt vele Tolna megyében, és 15 év alatt összesen 115.000 km-t tett meg a Suzukival.

A karbantartásokat mindig időben elvégezte, a szervizkönyvet végig pecsételtette, az autót garázsban tartotta. Sajnos az egyik lábával gondok voltak, ezért volt szüksége automata váltóra. 2015-ben amikor megvettem, pontosan ilyen megkímélt autót kerestem. Ez a példány volt a legdrágább az akkor régi-Swiftek között. Mióta nálam van, fűtött teremgarázsban áll, márkaszervizbe hordom és sok apróságot kicseréltem rajta. Vigyázok rá, mert az egyik tervem az, hogy megtartom veteránnak.

De ha valaki annyira vágyik rá, hogy hajlandó megfizetni ezt az összeget, hát nem bánom, áldásom rá. De csak akkor leszek nyugodt, ha ugyanúgy vigyáz rá mént az öregúr és én. Az autóban a klímát és az ülésfűtést leszámítva minden rendelhető extra megtalálható. A kocsin néhány hónapos prémium négyévszakos gumiabroncs és 14 colos gyári alufelni van, amely igen ritka és szinte beszerezhetetlen. A felni díszkupakjai megvannak és egy db tartalék gyári csomagolt kupak is van hozzá, ez is szinte beszerezhetetlen. Mióta megvettem az autót elindítottam egy blogot (sajnos nem ott ahol jelenleg van, oda költözni kellett néhány hónapja), amiben minden apróságot leírtam az autóval kapcsolatban. Így talán ez a Magyarországon lévő legjobban dokumentált régi-Swift.

Megér ennyit ez a használt, automata Suzuki Swift? 2

A blog egy kis guglizással megtalálható a mukigarazs kulcsszóra keresve. A Kedves Vevőnek (ha lesz) az autót saját kezűleg polírozva, kitakarítva, fertőtlenítve és minden apró hibájától megszabadítva adom át.

Használtautó-szakértőnket, Szörényi Andrist is megkérdeztem a témában:

A hirdetés szövege alapján a tulajdonos igazán rokonszenves, ahogy az autó is vonzó a képek alapján. A probléma a kocsi ár/érték arányával van, mert légkondicionáló nélkül egy Swift Sedan szerintem ennek az összegnek talán ha a harmadát éri ebben az állapotban.

Sajátságos kombó az 1,6-os motor automata váltóval, mert a Swiftet elvileg szédületesen gyorsítaná, de a koros automatikus váltó sokat tompíthat temperamentumán. Ez mégsem baj, mert az autón gyárilag überhitvány fék van, amin ezek szerint nem módosított sem a bácsi, sem a jelenlegi tulaj. Talán azoknak jó móka időutazásként, akik Swiftben cseperedtek, azóta egy alkalmazással letarolták a Szilícium-völgyet és immúnisak a használt autók ár/érték arányára.

És 170 000 kilométer sem kevés egy OT-ra betárazandó kocsinál.

Szerinted megér 1,5 millió forintot ez a Swift?
1663 szavazat - átlag: 2.36 (10-ből)
Szerinted megér 1,5 millió forintot ez a Swift?