Az RM Sotheby’s aukciósház neve általában akkor kerül elő, amikor valami borzalmasan ritka vagy egyszerűen csak rémesen drága autóról van szó. Jellemzően egy optimista becslés is tartozik a hirdetésekhez, hogy mire lehet számítani a licitháború végén. Ebben az esetben azonban ez másképp zajlott, a ritka McLaren F1 LM adásvételét privátban rendezték le, mely kiválóan mutatja, hogy milyen ütőképes ajánlattal állhatott elő a kedves vevő.

Maga az autó is egy igazi különlegesség, a McLaren különleges autókkal foglalkozó részlege csupán két ilyet készített és ez az első darab. Az LM Specification csomagos McLaren F1-es lényege, hogy minden területen igyekeztek a versenyautóból átemelni elemeket, de csak addig, hogy még éppen utcán használható legyen. Extrém leszorítóerő-csomagot készítettek hozzá, ami már az első splitteren és a hátsó szárnyon is látszik. Ezzel szemben a beltér maga a luxus a világos kárpitozással és a beépített navigációs rendszerrel.

Rengeteg pénzt ért a roppant ritka McLaren F1 2Rengeteg pénzt ért a roppant ritka McLaren F1 3

A McLaren F1-es motorját a BMW Motorsport részlege szállította, a meglévő V12-es fejlesztették alaposan tovább, hogy megalkossák a sokáig egyedülálló, sebességrekorder szupersportkocsi szívét. Az S70/2 kódjelű, 6,1 literes szívó benzinmotor 630 lovas, melyet 7400-as fordulatszámnál ad le, mellé 5600-tól 651 Nm nyomaték társul. 3,7 másodperces százas sprintidőre képes és akár 370 km/óra feletti tempót is autózhat, akinek van erre egy elég hosszú egyenese vagy éppen döntött körpályája.

Az árát megtippelni is nehéz, legutóbb egy remek állapotú, de ehhez képest tucatárunak tűnő F1-esért messze több mint 4 milliárd forintnyi összeget adtak. Ennek fényében valószínűleg az LM Spec F1-es markánsan többe kerülhetett új tulajának.