Az utóbbi hetekben-hónapokban elég durván elharapódzott az üzemanyagok árának emelkedése Magyarországon. A jelenlegi benzinár 14,0 százalékkal, a gázolajé pedig 18,6 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Szerdán ugyan csökkentik az árakat a kutakon, de nem sokkal: a benzin esetében ez két forintot jelent, a gázolaj literje három forinttal lesz olcsóbb. Így a hét közepétől a benzinért átlagosan 392 forintot kell majd fizetni, a gázolaj átlagára 402 forint lesz.

De már most vannak olyan kutak az országban, amik karcolják a 2012-es csúcsot és 440 forintot kérnek egy liter benzinért, 449-et a dízelért. És akkor a prémium üzemanyagokról ne is beszéljünk.

A Holtankoljak.hu adatbázisa alapján megkerestünk nektek azokat a benzinkutakat a nagyvárosok 20 kilométeres vonzáskörzetében, ahol bőven 400 forint alatt tankolhattok.

Budapest

Benzin

Gázolaj

Debrecen

Benzin

Gázolaj

Szeged

Benzin

Gázolaj

Pécs

Benzin

Gázolaj

Győr

Benzin

Gázolaj

Kecskemét

Benzin

Gázolaj

Veszprém

Benzin

Gázolaj