Bár az emberiség fejlődését jelentősen segítette a bennünk rejlő kíváncsiság, a kísérletezőkedv, a kutatási vágy – meg persze javította a természetes szelekciót –, amit az alábbi videón láttok, ne próbáljátok ki!

Amerikai fiatalok kitalálták, hogy mi lenne, ha ragasztószalaggal helyettesítenék egy autó gumiabroncsát. Olyat már láttunk, hogy valaki a defektes gumira tekert ragasztószalagot, de hogy az abroncsot eltávolítva a felnire építsen fel egy komplett új kereket?

Vásároltak nagyjából 30-40 tekercs ragasztószalagot, ami még a feladat egyszerű része volt, a ragasztásánál már jöttek a gondok. Először kézzel próbálkoztak. Lassú volt. Aztán a gumiszerelő műhely kerékforgató alkalmatosságával 1, 2, 3, majd már négy tekercs szalag együttes felvitelével. Lassú volt. A végső megoldás a felbakolt autón, hajtott, pörgő felnire való rátekerés volt.

Látványra egész normális kerékformát sikerült összehozniuk, sőt a videó tanúsága szerint a tapadás is normális volt (ki tudja, meddig?).  Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy manapság a kerék nem csak a formájával segíti a közlekedést, a futófelület kialakítása segít a vizes úton közlekedni, az abroncsban lévő levegő a gumi hőháztartását működteti, az oldalfal pedig kényelmi szempontok érvényesítésben segít.

Ne felejtsük ki azt sem, hogy a megvásárolt ragasztószalagok árából vélhetően egy, de akár két abroncsot is vehettek volna a kocsira. Persze azért ragasztószalag legyen nálatok, meg gyorskötöző és WD40. Ami ezekkel nem javítható, azt már nem is érdemes. :-)