Vannak poénok, amik időről időre előbukkannak az autóiparban és mi egy cseppet sem bánjuk ezt. A rengeteg fogyasztásiciklus-változtatás és önvezető autók közepette igazán jól esik valami egészen felesleges kocsit látni. Márpedig a sportmodellből készített platós kimeríti ennek fogalmát. Már többen megcsinálták és most a japánok is beálltak a sorba azzal, hogy alaposan átdolgozták a Honda Civic Type R-t B oszloptól hátrafelé.

Az ajtókat eltüntették, a tetőt levágták és az így keletkezett végtelen magas rakteret egyszerűen leburkolták. A csomagtérajtón meghagyták a szárnyat és átalakították a zsanérokat, hogy ennek ellenére pakolható legyen dobálózás nélkül is.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Hondának is van humorérzéke, hogy a platót nem hagyták üresen, hanem két fűnyírót dobtak fel a Civic Type R pick-upra.

Menő platóst csinált a mérges Civicből a Honda 2

A Honda Civic Type R 7:43,8-as idővel jelenleg a leggyorsabb kompakt a Nürburgringen. 2 literes, négyhengeres turbómotorja 320 lóerőt teljesít, hozzá hatos kéziváltó és mechanikus önzáró differenciálművet párosítottak.