Olvasónk, Huba fotózta Budapesten ezt az ezüst Audi A4-est, melyre végtelenül egyszerű rendszámot tett tulajdonosa, mely bizonyára már nem egy autót járt meg. A T-betűkre nincs tippünk, de a rengeteg 7-essel már máshol is találkoztunk. Utóbbi nem ritka jelenség, hiszen a hetes a leggyakrabban választott szerencseszám. További előnye az egyszerű kombinációnak, hogy megkönnyíti a bediktálást, ha autópálya-matricát vesz az ember.

Egészen egyszerű ez a magyar egyedi rendszám 1

EGYEDI ÉS AZ EGYÉNI RENDSZÁMTÁBLA – MI A KÜLÖNBSÉG?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.