A Volkswagen Bogár kapcsán mostanában kétféle hír járja a világot. Az egyik szerint a típust a harmadik generációval nyugdíjba küldik. A szinte láthatatlan mértékű kereslet miatt nem éri meg kifejleszteni a retrós formájú autó újabb változatát. A másik szerint folyamatosan szökik fel a ritkább vagy híresebb példányok ára. Az 53-as rajtszámú, fehér filmsztárt, Herbie-t rekord összegért vitte új tulajdonosa egy aukción.

1938-tól egészen 2002 nyaráig 21,5 millió példányt gyártottak a Bogárból, amivel az egyik legnagyobb darabszámban értékesített autó az egész világon. Ennek megfelelően akad belőle a patkánytól a szépre restaurálton át egészen a tuningoltig minden. A Memminger 2000 környékén kezdett Bogarak restaurálásával és tuningolásával foglalkozni, így mára nagy mennyiségű tapasztalatuk gyűlt össze.

Nem ok nélkül furcsa ez a szürke Bogár 2

Az autó csővázas és jóval szélesebb az eredeti Bogárnál, így a karosszériaelemek sem egyeznek meg, de a stílus összetéveszthetetlen. Kicsit olyan lett így, mint a Porsche kétüléses Speedsterei. Az autóban semmi felesleges nincs, a kabinban csak két darab, kockás huzatú kagylóülés és a legfontosabb kezelőszervek kaptak helyet.

A motor 2,7 literes, négyhengeres boxer, a hagyományoknak megfelelően léghűtéses. 210 lóerős teljesítmény és 247 Nm nyomaték áll a vezető rendelkezésére. Gyorsulási adat nem áll rendelkezésre, de a nagyjából 800 kilós autót 200 km/órával is repítheti.