Afzal Kahn 2008-ban vásárolta meg Az angol RENDSZÁMOT egy S80-as Volvóról, Essex megye tanácselnöke használta. Ami azért különleges, mert csak annyi áll rajta: F1.

Akkor 440 000 ezer fontért (152 millió forint) vált meg tőle a volt tulajdonos.  Kahn fel is szerelte McLaren SLR-jére az egyedi azonosítót. És boldogan élt, amíg kapott egy elég lehengerlő ajánlatot 2013-ban. Hatmillió fontot (2,1 milliárd forintot) ajánlottak neki érte, de ő nem állt kötélnek.

A földönkívüliek “emberi hülyeség” kiállításán ott lesz ez a rendszám is, kiemelt helyen 1

Kahn szóvivője akkor így nyilatkozott: “Egy több millió fontos ajánlatot kaptunk az F1-es rendszámra, de ezt visszautasítottuk. Mr. Kahnnak nem áll érdekében eladni az F1-et, mely a kedvenc rendszáma. Más befektetésekkel ellentétben a nagy becsben tartott rendszámok ára csak feljebb fog menni.”

Az autóépítésből meggazdagodó pakisztáni üzletember ebből a történetből is kihozta a maximumot, a nem kevésbé drága Bugatti Veyron Super Sport Carbon Edition típusú szupersport autóján használta a rendszámot. Sokan látták, sokan fotózták.

Az idő pedig telt, a kis préselt lemez értéke pedig a várakozásnak megfelelően nőtt, ki tudja, miért. Kahn most 14,4 millió angol fontot kérne a becses rendszámért, vagyis durván ötmilliárd forintot. Ne legyen kétségünk, akad majd rá vevő.

Aki pedig azt hiszi, hogy ez csak egy anomália, túlfújt egyedi lufi, ami egy hóbortos milliárdos játéka csupán, az téved. Ugyanis 2008-ban egy jótékonysági árverésen az Egyesült Arab Emírségekben “megszületett” ugyanis a világ eddigi legdrágább rendszáma. Saed Abdul Ghaffar al-Khouri 52,2 millió dirhamot, azaz 2,51 milliárd forintnyi összeget ajánlott fel a rendszámért.

Nem véletlen a hatalmas összeg, hiszen egyetlen jel szerepel a táblán: az egyes. Khouri riportereknek elmondta, ha úgy adódott volna, akár duplaennyit is megadott volna az 1-es rendszámért.

A földönkívüliek “emberi hülyeség” kiállításán ott lesz ez a rendszám is, kiemelt helyen 2