Minden Porsche 911 GT3 RS őse a kikönnyített, izmos motorral szerelt 911 Carrera RS, melynek egyik különleges példányára találtak rá Trinidad szigetén. Az Angliában működő Autofarm akadt a ritka sportkocsi nyomára. Független Porsche-specialistaként viszonylag hamar kiderítették a világ másik felén eladásra kínált autóról, hogy nem mindennapi példány akadt a horgukra.

1590 darabot készített a Porsche a legendás 911 Carrera RS 2.7-esből, amik közül a fellelt darab az 1576-os számú. Összesen 16 darab készült a jobbkormányos változatból, mindössze 7 autó kapta meg a Royal Purple nevű lila festést. Csupán egy olyan példány van, amin nincs rajta gyárilag a jellegzetes hátsó szárny, ez az.

Messziről került elő az utolsó jobbkormányos 911 Carrera RS 1

Trinidad RS néven emlegetik az autót, melynek története is rendkívül kalandos. Angliában adták el, de viszonylag korán Trinidadba szállították, a 45 év alatt számos átalakítást ejtettek meg rajta, ami nem feltétlenül vált előnyére, kapott például szárnyat. Egyik tulajdonosát pedig meggyilkolták, így nem csak a karibi napfény viselte meg a lila színűre fényezett 911-est.

1075 kilogrammot nyom a Porsche 911 Carrera RS, hathengeres boxermotorja pedig 210 lóerős, és felár ellenében a németek még ki is dobtak belőle ezt-azt, hogy ennél is könnyebb legyen.

Felújításáról az Autofarm videós sorozatot készít, aminek első részét megnézheted itt alább: