Cikkünk folyamatosan frissül

13:00

Az út menti árokba sodródott egy személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Nyíregyháza közelében, a 223-as kilométerszelvényben. Az első adatok szerint nincs sérültje a balesetnek

Az ország nagy részén elállt a havazás. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében néhol még havazik, vagy szállingózik a hó, Nyírbátor és Mátészalka térségében pedig ónos eső esik. Az Útinform tájékoztatása szerint a gyorsforgalmi és a főutak a Dunántúlon és a déli országrészben vizesek, nedvesek. A havazással érintett megyékben, valamint a Tiszántúl északkeleti megyéiben havasak, latyakosak, hókásásak. A Dunántúl északnyugati részén még vannak latyakos mellékutak, továbbá az északkeleti megyékben havas, latyakos lehet az alsóbbrendű úthálózat burkolata.

11:00

Az M3-as autópálya Budapest felől vezető szakaszának 235-253. kilométerében jégpáncél borítja az utat. A balesetek megelőzése érdekében mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen.

Bodóhegy és Kótaj települések között a 3834-es számú út újra járhatóvá vált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint az ország jelentős részén gyengül a havazás.

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között.

Hajdú-Bihar 29 településén nincs áram, és szünetel a villamosközlekedés Debrecenben.

10:00

Jelenleg ilyen az M3 Budapest irányába.

M3 Pest felé

Közzétette: Követeljük az M1 autópálya felújítását – 2018. március 18.

09:30

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lezárták 38-as főút Nyírtelek és Rakamaz közötti szakaszát. Az Útinform tájékoztatása szerint az intézkedést a hóátfúvások tették szükségessé.

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M3-as autópályán. Az időjárási viszonyok miatt elrendelt intézkedés a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket érintette.

Főként elakadt, árokba csúszott járművekhez riasztották a tűzoltókat a szombat éjjeli hóvihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Több helyen átmenetileg nem volt áram, több tanyabokor nehezen megközelíthető a megyében – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap reggel.

Havazás: járhatatlan utak, áramkimaradás, kegyetlen a helyzet 1

A hóviharral járó erős szél miatt kettétört villanypózna a 33-as főút mellett Debrecen határában – MTI fotó

08:00

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 7 óra 30 perces adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Gesztely és Újharangod, Tiszalúc és Gesztely, Köröm és Tiszalúc, Gelej és Mezőnagymihály, Taktaharkány és Újharangod közötti útszakaszok járhatatlanok.

Összesen 4740 fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás vasárnap reggel a Békés megyei Ecsegfalva, Bucsa, Kertészsziget, Gyomaendrőd és Nagylapos településeken.

A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltóműködési hibákat okoz, ezért Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok – közölte vasárnap reggel a Mávinform.

Szombat éjszaka és vasárnap reggel több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget a katonák az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton. A rendkívüli időjárási helyzetben a katonák továbbra is készenlétben állnak.

07:00

A Waze szerint az M3 autópálya Kál és Mezőcsát között a Nyíregyháza felé vezető oldalon teljesen le van zárva.

Havazás: járhatatlan utak, áramkimaradás, kegyetlen a helyzet 2

Északon erős, viharos többfelé az északias áramlás, Borsod térségében 50-60km/h-s széllökéseket mérnek az Időkép készülékei. Délen csillapodik a szél.

06: 45

A rendkívüli időjárás miatt kialakult útviszonyok következtében Szabolcs megyében a 3612-es számú út ismét járhatatlanná vált.

Elakadt egy nemzetközi vonatszerelvény vasárnap reggel Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a mezőtúri vasútszakaszon. A vonaton utazó mintegy félszáz utast a város hivatásos tűzoltói segítik le a járműről. Értük hamarosan mentesítő járat érkezik Szolnokról.

06:30

Elakadt egy tej- és hústermékeket szállító kamion vasárnap reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 3-as főút Vatta és Emőd közötti szakaszán, Vatta közelében. A balesethez a miskolci és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a jármű műszaki mentését. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az Útinform legfrissebb tájékoztatása szerint az M3-as autópályán közlekedő, 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket a sztráda 18-as kilométerénél lévő parkolóba terelik. A korlátozás alá eső járműveket az M31-es autópályáról sem engedik fel a sztrádára.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi vasárnap reggel Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 34-es főút Tiszafüred és Tiszaigar közötti szakaszán. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Elakadt a hóban több gépkocsi vasárnap reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőnagymihály és Gelej közötti úton. A balesetekhez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték az elakadt járművek műszaki mentését. Elsődleges információink szerint a balesetekben senki nem sérült meg.

A rendőrök az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójánál vasárnap 6 óra 15 perckor feloldották a Nyíregyháza irányába vezető sávok lezárását.

Vasárnap kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is harmadfokú (piros) figyelmeztetés, több járásban riasztás van érvényben. Ezeken a területeken erős hófúvásra kell készülni: a friss hóval fedett területeken a viharos szél több helyen hóakadályokat emelhet. Részletek…

06:00

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2018. március 18-án 3 óra 50 perctől a havazás és hóátfúvások miatt a Vilmány és Tolcsva közötti útszakasz járhatatlanná vált. A korábban Dédestapolcsány és Tardona között elzárt útszakasz azonban megtisztult, így az újra járható.

A rendőrség Szabolcs megyében a 36-os számú főút 338-as számú út és a 3612-es számú út közötti részében bevezetett korlátozást mindkét irányból feloldotta, míg a 3612-es számú út és Tiszavasvári közötti szakaszának lezárását továbbra is fenntartja. Nyírmihálydi és Nyírlugos- Cserhágó településeken 2018. március 18-án 4 órától áramszünet alakult ki, mely körülbelül 500 fogyasztót érint.

Havazás: járhatatlan utak, áramkimaradás, kegyetlen a helyzet 4

Elakadt hókotró vasárnap hajnalban a 36-os számú főúton. Fotó: Topa Krisztián

Hajdú-Bihar megyei Báránd, Sárrétudvari, Biharnagybajom és Földes településeken összesen 6164 fogyasztónál nem volt áram. Vasárnap reggel már csak Földes néhány fogyasztási helyén szünetelt a szolgáltatás.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát előzőleg az intenzív havazás miatt kellett teljes szélességében lezárni a 114-es kilométer és az M30-as csomópont közötti szakaszon, a forgalmat a 3-as főútra terelték.

A Katasztrófavédelem honlapján nyomon követhető, hogy számtalan helyen csúsztak árokba, vagy perdültek meg gépkocsik, teherautók, kamionok éjjel az utakon. Bár a hókotrók és sószórók folyamatosan takarították a legfontosabb főútvonalakat és sztrádákat, az alsóbbrendű utakon nem számíthatunk olyan luxusra, mint például a látható úttest vagy padka.