James Bond, a világ halhatatlan megmentője, a legnépszerűbb angol titkosügynök, akinek karján mindig ott fityeg egy Omega karóra és a legzordabb körülmények között is tökéletes a megjelenése. Ehhez rettentő nagy mázli mellett számtalan ügyes kütyüre is szüksége van, melyet Q ad neki a bevetések előtt. Korábban valóságos technológiai parádé volt a 007-es körül, mára azonban csak a legszükségesebbek kerülnek be az autóba. Az idők során azonban ezek az újítások nem csak az angol titkosszolgálatnál segítik az autó sofőrjét, hanem a való életben is.

Navigációs rendszer – Goldfinger (1964)

5 kütyü a James Bondból, amit már megvehetsz 1

Tengernyi kütyü mellett James Bond klasszikus DB5-ös Aston Martinját navigációs rendszerrel is felszerelték, melyet a '60-as években azért inkább elrejtették a kíváncsi tekintetek elől. Ma már nem csak az autóban, de bárkinek az okostelefonján is ennél jóval különb nagvigáció van.

Telefonkihangosító – Csak kétszer élsz (1967)

5 kütyü a James Bondból, amit már megvehetsz 2

Sok autóban már az alapfelszereltség része a Bluetooth kihangosító, mely biztonságosabbá varázsolja a vezetés közbeni telefonálást. Még ennél is menőbb az a videótelefon, ami a levágott tetejű Toyota 2000GT műszerfalában van.

Head-up Display – Halálos rémületben (1987)

5 kütyü a James Bondból, amit már megvehetsz 3

Hasznos a szélvédőre vetítő kijelző, mert egy percre sem kell levennie az útról a vezetőnek a szemét. Ez a megoldás a vadászgépekből költözött le az autózás világába, James Bond Aston Martin V8 Vantage-e esetében is inkább megmaradtak a hadi jellegű felhasználásnál.

Távvezérelt irányítás – A holnap markában (1997) és A világ nem elég (1999)

5 kütyü a James Bondból, amit már megvehetsz 4

Éppen a 7-es BMW hátsó ülésén robogva irányította limuzinját James Bond, 20 évvel a film bemutatása után pedig a 7-es BMW valóban képes önmagától járkálni. Igaz, a későbbi, szomorú sorsú Z8-ashoz hasonlóan nem telefonról, hanem kulcsról irányítva.

Hőkamera – Halj meg máskor (2002)

5 kütyü a James Bondból, amit már megvehetsz 5

Ahol a hidegben láthatatlanná válnak az Aston Martin-ok, ott nagy haszna van a hőkamerának, mely éppen azt a célt szolgálja, mint az éjjellátó kamerák az autókban. Ezzel a kütyüvel láthatóvá válik az, amit szabad szemmel nem feltétlenül vennénk észre.