30 év alatt kevesebb mint 5000 kilométert tekertek ebbe a Mercedes-Benz 560 SL-be, aminek köszönhetően mesés állapotban maradt fenn, így szinte érintetlenül kínálja a 80-as évek luxusát. Nem mellesleg az amerikai piacos verzió ugyan egy dollárért cserélhető fényszórókat kapott és az ütközést jobban elnyelő lökhárítókkal szerelték, de olyan népszerű filmes karakterek teszik vonzóbbá a típust, mint a Dallasból ismert Patrick Duffy, ismertebb nevén Bobby Ewing. Nem véletlenül hívják sokan Bobby-Mercinek az SL-nek ezt a generációját.

Az R107-es kódjelű 560 SL-t 1971-ben mutatták be és a gyártása 1989-ben állt le, ami mai szemmel már szokatlanul hosszú modellciklust jelent. Motorválasztéka bőséges, a 180 lóerős sorhatostól egészen a 240 lovas V8-asig terjedt a skála. 1986-ban érkezett meg a kínálatba a kifejezetten amerikai piacra szánt 560-as, melyben 5549 köbcentis, 90 fokos hengerszögű V8-as motor kapott helyet. Teljesítménye a szigorúbb előírásoknak megfelelően hangyányit alacsonyabb, 227 lóerő, amit 5200-as fordulatnál adott le. Maximális nyomatéka 3500-tól 389 Nm. A nyolchengeres motorokhoz kezdetben 3, később 4 sebességes automata váltó kapcsolódott. Álló helyzetből 100-as tempóra bő 6,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 200 feletti.

Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 1
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 2

Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing

Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 14
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 15
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 16
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 17
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 18
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 19
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 20
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 21
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 22
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 23
Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 24
Fotó megosztása:

Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 25Ebben a Merciben te lehetsz Bobby Ewing 26

A Mercedes igazi luxusautót kínált, hiszen a vevők már ABS-szel ellátott fékrendszert és légzsákot is kaptak az autóba, de rendelhető volt a riasztó is. Ezek mellett természetesen az utasteret vastag szőnyegek borítják, a kárpitozás szinte mindenhol bőrből van, a díszbetét pedig fényesre lakkozott fa. Mindez a 4750 kilométert futott példányban valóban újnak hat. Az autóhoz jár még a Pagoda stílusú keménytető is, bár nagy valószínűséggel új tulajdonosa sem fogja elővenni a járgányt télen. De talán még nyáron sem.

A tökéletes állapotban fennmaradt 560 SL-ért 23,5 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt várnak az aukció végére, amiből ugyan még nem jön ki egy új SL, de már bőséggel lehet válogatni más nyitott tetejű Mercedesek közül.