Egyelőre csodálkozva keressük az okokat a Délmagyar által közölt fotók láttán. Velociraptorozásra kijelölt hely?! A dohányzásra vonatkozó törvény néhány évvel ezelőtti módosítása óta megszokhattuk, hogy sokfelé látunk dohányzásra kijelölt táblát, valaki ehhez hasonlóan Szegeden kiragasztott egy velociraptorozásra kijelölt hely táblát. Ha eddig nem tudtad, hol velociraptorozz, akkor itt a megoldás, a Bem utcai fénymásoló előtt úgy tűnik, szabadon használhatod a dínódat! Persze érdemes a KRESZ-t betartani.

Meglepő táblát fotóztak Szegeden 1
A vicces grafika mellé az alábbi szöveget írták ki: „A velociraptorozásról leszokáshoz segítséget kérhet, illetve törvényszegés észlelése esetén észrevételt tehet az alábbi telefonszámon: 06 555 24 45, és egy weboldalt is megadtak http://www.leszokomavelociraptorozasrol.hu. Természetesen a telefonszám és az url sem él.

Ha valaki tudja, miről szól ez az üzenet, rögvest ossza meg velünk!

Meglepő táblát fotóztak Szegeden 2
A Velociraptor egy dinoszauruszfajta, elsősorban a Jurassic Park című amerikai film tette híressé a nagyközönség felé. Filmbeli mérete jóval nagyobb, mint amekkora a valóságban volt, és a külseje is több szempontból eltér. Két lábon járó, tollas húsevő volt, hosszú, merev farokkal, hátsó lábain megnagyobbodott, sarló alakú karommal, melyet a zsákmány megragadására, illetve a fákon való kapaszkodásra használt. A wikipédia szerint nevének jelentése: ‘gyors rabló’, a latin velox ‘gyors’ és raptor ‘rabló’, ‘fosztogató’ szavak összetételéből.

Raptorok a Jurassic Park első részében: