Bajtársaink segítségét kérték egy orvosi rendelőbe a Dél-Alföldön. A mentő meg is érkezett, ám a rendelő előtti parkolás az ott parkoló kocsiktól nem volt megoldható. Mérlegelve a helyzetet, a gépkocsivezető egy kapubejáróba kényszerült megállni a mentővel. Egy udvarra behajtani vágyó férfi azonban látván, hogy bajtársain kiveszik a hordágyat és otthagyják a mentőt, vállalhatatlan módon szitkozódni kezdett.A sofőrtől bajtársaink pár perc türelmet kértek ugyan, ám az ingerült férfi erre kétségtelenül rosszul reagált.

“Majd akkor most ti vártok, Kiskomám!”– kiáltotta, miközben a képeken látható módon, szorosan a mentő mögé parkolva, autóját hátrahagyva távozott. A rendőrség gyors segítségének hála a sofőr átgondolta, finoman szólva sem elegáns lépését és végül útjára engedte a mentőt. A szürreális jelenet szerencsére pár percig tartott csupán, így bajtársaink minimális várakozás után, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk! – írták az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. 

Az elmúlt hónapban igen aktív volt a hazai mentősök hivatalos Facebook-oldala, Őri Kiss Zsolt mentőgépkocsi-vezető például élő videóban mutatott meg egy vonulást a fővárosi délutáni csúcsforgalomban. Sajnos a cikkben szereplő bunkó autósból sem volt hiány, január közepén egy Mercedes vezetőjének sikerült pont a kórház kapujában leparkolni, ezzel akadályozva a mentősök munkáját.