A 19 éves Stevie Stowell meglepődve vette át az átvizsgálás utáni árajánlatot. A brightoni Kwik Fitnél képesek voltak 685 fontot (240 ezer forint) kérni a klíma javításáért, holott a Citroen C1-esében nincs ilyen extra.

“Felvillant egy hibajelző a műszerfalon, így a legközelebbi szervizhez fordultam. Nem értek az autókhoz, így bíztam abban, hogy nem vertek át, amikor pénzt kértek a légkondicionáló javításáért. Nagyon bosszantott a dolog, ehhez nem állok elég jól anyagilag, tanulok, mellette részmunkaidősként dolgozom” – mondta a fiatal lány.

Apja tanácsára elvitte a kocsit egy másik műhelybe, ahol megállapították, hogy a vízpumpa csapágya ment tönkre, de klímaberendezésnek nyoma sincs a kocsiban. Bár ez sem volt olcsó mulatság, végül 450 fontba került a javítás.

A Kwik Fit elismerte a hibát, és heves bocsánatkérés mellett visszatérítették a diagnosztikai tesztért elkért 50 fontot. “Sajnos nem vettük észre a hibát, amikor árajánlatot kaptunk az alkatrészre a beszállítónktól. Általában figyelmeztet a rendszer, ha az adott típushoz nem passzoló a szóban forgó alkatrész. Nyilván, ha elkezdtük volna a javítást, akkor gyorsan észrevesszük, hogy nem a klíma okozza a gondot, és megadjuk a megfelelő választ a problémára” – nyilatkozta a Kwik Fit szóvivője.