Mint minden nagyvárosban, úgy a németországi Düsseldorfban is többek számára okoz bosszúságot a parkolás. Jellemzően ez azt jelenti, hogy rettentő kevés a parkolóhely, ami miatt a keringő autók lassítják a forgalmat, a keresést megunó sofőrök pedig egyszerűen letámasztják az autójukat szabálytalanul, de jó esetben ezzel nem akadályozva senki mást. A város Oberkasselnek nevezett negyedében azonban egész más problémára keresett és talált megoldást egy ház lakója.

A hatalmas garázsbejárót rendre leszűkítették a parkolóhelyről kilógó autók, ami miatt a szomszédok elmondása alapján meggyűlt a baja a kiállással. Emberünknek állítólag egy jól megtermett SUV-ja van, azzal közlekedik és még véletlenül sem fordult meg a fejében, hogy kisebb autót vegyen vagy hosszas manőverezéssel, idejét rabolva álljon ki a garázsból. Inkább vett két darab Smart ForTwo-t és azokat állította a garázs melletti parkolóhelyekre, így egész biztosan megmarad a kellő mennyiségű tér a kiálláshoz.

A helyiek beszámolói alapján a Smartokat csak néha mozgatják meg, valószínűleg annak érdekében, hogy működőképesek legyenek és rendszámmal, műszakival és egyéb dolgaikkal együtt minden joguk megmaradjon ahhoz, hogy bármeddig parkolhassanak a ház két oldalán.