Luc Besson ismét elővette egy rég lezárt, poros garázsból a fehér taxit, de ezúttal teljesen új színészeket kért fel a franchise ötödik részéhez. Samy Naceri (Daniel) és Frédéric Diefenthal (Émilien) karakterét Franck Gastambide és Salvatore Esposito váltja, előbbi egyébként a rendező is, aki olyan filmekért felelős, mint a Pornó a házban vagy a Pattaya. Egy-két arc azonban visszaköszön a régiek közül, például Gibert felügyelő (Bernard Farcy), aminek nagyon örülünk. Már azzal mosolyt csal a néző arcára, ha csak feltűnik a vásznon.

A történet szerint egy fiatal zsarut a marseille-i rendőrséghez irányítanak, hogy elkapjon egy csapat olasz bűnözőt, akik Ferrarival és Lamborghinivel tartják rettegésben a várost (na igen, ez egy új szint, hol vannak már a W124 500E-k). Segítségére Daniel idősebb unokatestvére lesz, aki megkapja a fehér 407-est.

Aki pedig a legjobban fog hiányozni, az egyértelműen Marion Cotillard, akinek a Taxi 1 indította el a karrierjét, de azóta már nagyon más dimenzióban mozog.

 Taxi 5 május 10-én kerül a hazai mozikba, ha minden jól megy.