Sokan érthető nosztalgiával tekintenek a szovjet gépjárműgyártás termékeire. A kor, és a gazdasági, politikai berendezkedés keretei között ezek jelentették a mobilitás egyik elfogadható alternatíváját.

Veteránként is megállják a helyüket, mert így nem kerülnek összevetésbe minőség terén, egyszerűen a hangulat miatt elnézzük a hibákat. Viszont amikor egy konstrukció gyártásban marad, és a minőség egyszerűen nevetséges szinten mozog, akkor jogos a kritika.

Az UAZ-t még mindig piacon tartják az oroszok, az uljanovszki üzemben összerakott verziók bárki számára elérhetőek. Mivel a konstrukció szinte változatlan a hatvanas évek óta, nem várhatunk adaptív tempomatot és alapos hangszigetelést, de tisztességes összeszerelést igen. Itt viszont az is hiányzik, a következő felvétel készítői alaposan megmutatják a hibákat. Az ordas, hatalmas hibákat, amelyek nagy részét a hanyagság, és a szakértelem hiánya szülte.

Nem tudjuk, mennyire általános a jelenség, sokan kínai koppintásra tippelnek, de a jelek azt mutatják, ezt a példányt Oroszországban szerelték össze. Annyi biztos, hogy a felvételen látható UAZ 2206-os, személyszállításra átalakított verzió valamilyen okból egy trágyahalom, kínai alkatrészekkel, hajmeresztő sufnimegoldásokkal, köpedelem hegesztéssel, és nevetséges alvázvédelemmel.

Ez már egy elég öreg videó, de úgy tűnik komoly előrelépés nem történt az elmúlt években. Ezt a felvételt tavaly készítették, a minőség hasonlóan gyatra.