Ahogy a fény és a sötétség, a jó és a rossz között, ugyanúgy örök harc dúl a rendőrség és a gyorshajtók között. Egy új-zélandi rendőrőrs munkatársai azonban úgy tűnik, átálltak a másik oldalra: közösségi oldalukon megosztottak egy háromlépcsős módszert, amivel az autósok állítólag a világ bármely pontján, nyelvi akadályoktól és jogi buktatóktól függetlenül elkerülhetik a bírságokat.

1. Vezetés közben figyelj nagyon gondosan. Ahogy haladsz, lesz egy tábla az út mellett, rajta egy két- vagy háromjegyű számmal. Ez jelzi a megengedett legnagyobb sebességet. Ezt jegyezd meg, később szükség lesz rá.

2. Próbáld megkeresni az autóban a sebességmérőt. Ez rendszerint a vezetőülés és a kormány által kijelölt egyenes mentén, a kormány mögött található, de esetenként eltérő helyre rakják. Ezen a műszeren digitális kijelzőn jelennek meg számok, vagy egy mozgó mutató jelöli ki egy számskála adott pontját.

3. Most jön az a trükk, amivel átvered a zsarukat: igyekezz úgy haladni, hogy a sebességmérőn jelzett szám ne haladja meg az 1. lépésben a táblán látott számot. Ha sikerül, garantáltan nem tehet semmit a rendőrség, nem lesz gondod a gyorshajtás miatt.

Természetesen hülyéskedett csupán a Waikato régió ügyeletes kommunikációs tisztje, de talán nem meglepő módon főleg pozitív reakciók érkeztek az „átverős bejegyzésre”. Tudjuk, hogy Új-Zélandon a rossz oldalon, ráadásul fejjel lefelé vezetnek, de esetleg itthon is ki lehetne próbálni ezt a lifehacket.