Nem újdonság a mozgássérültek vagy éppen a családosok számára fenntartott parkolóhelyek látványa, már több országban is találkozhattunk kifejezetten nők számára kijelölt parkolóhelyekkel, amiből rendre botrány lesz. Most éppen Kína keleti részén, Csöcsiang tartományban bukkantak fel a rózsaszínnel és magassarkúval jelzett, bőséges mérető, egész pontosan 3,2 méter széles parkolóhelyek.

Egyesek szerint ez csupán azt a régóta fennálló sztereotípiát erősíti, hogy a nők rosszabbul vezetnek a férfiaknál és persze özönlöttek a különböző kommentek a parkolóhelyek láttán. Egyébként míg sokan diszkriminációként tekintenek rá, több helyen kifejezetten jó ötletnek tartották, egyesek szerint pedig nem női, hanem kezdő parkolónak kéne átkeresztelni ezeket a helyeket.

A parkolóhelyek tulajdonosa is reagált az internet felháborodására, ő csupán azért döntött így, mert ezekhez a helyekhez közelebb vannak a kijáratok és bejáratok, valamint a biztonsági kamerák is jobban rálátnak, így legfőképpen éjszaka sokkal biztonságosabb ezeket használni.