Sebességmérő rendőrautó a 87-es főúton, egy jelzetten balesetveszélyes útszakaszon. Az elmúlt egy hétben tapasztaltak alapján helytálló volt az információ, miszerint 2018-ban lényegesen kevesebbszer mérnek majd sebességet a közlekedési rendőrök autóutak és autópályák hídjairól, ehelyett a sokkal balesetveszélyesebb útszakaszokra és a lakott területekre koncentrálnak. Ahogy azt a 112 Press által közzétett fotó is bizonyítja.

Fotón a magyar rendőr, aki úgy traffipaxozik, ahogy eddig nem sokan 1

Csak így tovább, reméljük, nem változtatnak ezen a tendencián

A fix telepítésű sebességmérő berendezések továbbra is működnek az autópályákon, autóutakon, városokban, és bár ezeknél tábla is figyelmeztet a sebességmérésre, ennek ellenére rengetegen nem lassítanak eléggé.

Az autóutakról és autópályákról inkább lakott területekre, illetve fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezénylik az állományt. Ez észszerű döntésnek tűnik, hiszen lényegesen veszélyesebb egy lakott területen belüli 20 százalékos sebességtúllépés, mint egy olyan osztott pályás szakaszon, ahol sem szembejövő forgalom, sem gyalogos forgalom nincs.

A fentiek azoknak jelentenek rossz hírt, akik szeretnek odalépni a gázpedálra lakott területen belül is, a legtöbb autóvezető számára viszont ez azt jelenti, hogy idővel kevesebbszer találkoznak majd száguldó autóval a városok, falvak utcáin, ami a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is jó hír lehet.