A Facebook uralta világ sajátossága, hogy mindenki beleüvölthet a világba. Szerencsére az átlagember megmarad az esküvő, gyerekszületés, diplomaosztó, lefutott maraton témakörnél, és nem kell azzal szembesülni az üzenőfalon, hogy a szomszéd sikeresen megivott egy kávét reggel, fél kézzel egyensúlyozva a csészét, lötyögtetés nélkül.

Mert az nem kiemelkedő életesemény, sem elismerésre méltó teljesítmény. Ahogy egy végsebesség-teszt az autópályán sem az. Mégis, ha felmerül a téma, főleg a sportosságról híres márkák csoportjaiban, akkor záporoznak a mobillal műszerfalról lőtt elmosódott képek.

“212-vel ment a kis 1,6-os, bírta Soprontól Záhonyig! Még hogy a dízelek nem mennek végre kettőötvenet, dehogynem tesó, természetesen német autópályán próbáltam!” – számtalan ilyen kép jön szembe, és nehéz megérteni a motivációt. Oké, mindenkiben ott motoszkál, hogy elrúgja, végig az összes fokozaton keresztül, üveghangon forgatva, padlóig nyomva, megnézni mennyi is a vége.

Mert jó érzés, van benne adrenalin, de erről büszke fotóval kiállni a világ elé? Egy olyan világban, ahol rengeteg szériagyártású autó belekarcol a 200 km/órába? Nem éri meg a kattintásra, feltöltésre szánt időt. Természetesen vannak kivételek, 2107-es Ladával megfutni a 180-at, Fiat Uno Turbóval kísérteni a sorsot, és ezt fotóval, videóval bizonyítani érthető őrület, de egy Skoda Octavia volánja mögött készült képpel kiküldeni a kommentmágnes bejegyzést, még trollkodásnak is szánalmas.

Ráadásul veszélyes, szabálytalan, és totálisan értelmetlen, de ezt felesleges ecsetelni.

 

Miért divat még mindig padlógázas fotókkal menőzni? 1