Ez a foltnyi aszfalt tökéletes példa arra, hogy változtatta meg világunkat az internet, de főleg a Facebook. Tíz éve egy ilyen útjavítást látva vállat rántunk, valószínűleg fényképezőgép sincs nálunk, legfeljebb egy helyi sztori lesz belőle, vagy ha valaki nagyon ráfeszül, felhívja az önkormányzatot, és előáll a panaszával.

Ma viszont azonnal poszt születik belőle, amit mindenki átvesz, megoszt, és a hírzajban kikerekedik egy gyors ítélet az ügyről, sok esetben légből kapott információk alapján. Mert a Veszprém egyik utcáján készült képet látva egyértelműnek tűnik, hogy ez egy hanyag, összecsapott munka, pedig a helyzet ennél árnyaltabb.

Ilyen útjavítás még nem volt itthon, de van rá magyarázat 1

A közösség egyik hátulütője az azonnali ítélet, előnye viszont, hogy néha az ellenkezője is megtörténhet, és hosszas levelezés, hivatalos válaszkeresés helyett első kézből származó információt olvashatunk a kommentek között. Így volt ez esetünkben is, a veszprémi paraszt parkolókra szakosodott Facebook-oldalon, ahol azok szóltak hozzá, akik részt vettek a javítási munkában.

Ilyen útjavítás még nem volt itthon, de van rá magyarázat 2

Ilyen útjavítás még nem volt itthon, de van rá magyarázat 3