Furcsa autóra lettek figyelmesek a McLaren főhadiszállására látogatók, a hatalmas üveg épületben több autó között ugyanis egy Porsche 911 Turbo is álldogál, melyen alig árulkodik valami arról, hogy motorterében nagy változások történtek. Még korhű tuningnak is belefér az átdolgozott első lökhárító, valamint a Ruf-tól származó alufelnik, de a szárny alatt figyelő két, hatalmas méretű intercooler már jelzi, hogy nem véletlenül van helye az angol sportkocsigyártó központjában a 911-esnek.

Kidobták belőle a hathengeres boxermotort, helyére a TAG V6-os turbómotorja került, amit a Forma-1-es autókban is használtak a ’80-as években. A forrás szerint az eseményen nem igazán volt megengedett a fotózás, ezért nem áll rendelkezésre sok anyag a különleges gépről. A projekt támogatója a TAG volt, aki a Williams F1 csapat szponzora volt, a motorokat pedig részint a Porsche fejlesztette és építette meg, ám később Mansour Ojjeh részvényes lett a McLarenben, ezért kerültek át az erőforrások is.

Turbós F1-es motor hajtja ezt a Porsche 911-est 2

A TTE P01 kódjelű hathengeres motorok csupán 1,5 literesek voltak, de két masszív turbófeltöltővel állítólag az 1000 lóerős teljesítményt karcolták. Visszafogottan csak 650 lóerőt vallottak a különleges Porsche 911-esre, de egyesek szerint a versenyautós 850 lóerő is benne lehet az ártatlan fehérre fényezett gépben. Az autóval kapcsolatos projekt sokáig titok maradt, a létezése is csupán pletykának tűnt, ezért pontos adatok nem állnak rendelkezésre arról, hogy mit művel egy ilyen motor a 911-ben.