Clifton és Bristol tehetős lakói megelégelték, hogy tollas potyogtatók állandóan drága autóikra piszkítanak. Ezért a parkolóhelyek feletti  faágakra tüskéket erősítettek, ezzel megakadályozva a madarak letanyázását.

Ami nekik praktikus védekező megoldás, az a net népének aljas, természetellenes gonosztett volt. Rengetegen szidták a tüskéket Twitteren, Facebookon, és a természet elleni támadásnak bélyegezték a dolgot.

Ilyenek a fejlett világ problémái, a fák állítólag magánterületen állnak, tehát a tulajdonos végül is olyan tüskéket rak fel, amilyet csak akar. Egy helyi lakos elmondása szerint ez volt a végső megoldás, próbálkoztak már más madárriasztó módszerrel, ragadozó madarak utánzatait helyezték ki, mindhiába.

Bármennyire is felháborító a védekezési mód, a madárürülék miatti félelem jogos. Az emlősökkel ellentétben a madaraknak nincs húgyhólyagjuk, így nem ürítenek külön vizeletet, hanem a kétféle outputot egyben engedik a szabadba. A madárürülék így komoly mennyiségű húgysavat is tartalmaz, ami aztán a 3-4,5 körüli ph-jával könnyen megtámadhatja az autó fényezését. A halakat fogyasztó madaraknál a táplálék magas foszfortartalma miatt az ürülékben is megjelenik az agresszív foszforsav.