Leginkább Tucker Torpedo néven szokás emlegetni, pedig csupán a megjelenés dátuma nyomán 48-nak hívták Preston Tucker autóját, amiből csupán 51 példány készült. Ma is rettentően meglepő az autó formája, a ’40-es évek végén pedig hatványozottan modernnek hatott. A vállalat ellen hamar megindul az eljárás tőzsdei és értékpapír ügyek miatt, amit nem is élt túl a cég. Egyes pletykák szerint a három nagy amerikai autógyártó tett keresztbe a Tuckernek. Francis Ford Coppola még meg is filmesítette a történetet.

A képeken látható autó talán mind közül a legfontosabb, hiszen ezt maga Preston Tucker használta. Kezdetben nagy sebességű teszteket végeztek vele, majd a vállalat első emberének és családjának mobilitását biztosította további 7 éven át. A második tulajdonosa Winthrop Rockefeller lett 1955-ben. Ezt követően pár tulajdonosváltás után Jack Barthoz került, aki visszaállította az eredeti állapotot.

Megszerezheted Preston Tucker kedvenc autóját 2Megszerezheted Preston Tucker kedvenc autóját 3

Számtalan tulajdonos és hosszú idő után az autóban csupán 31 ezer kilométer van, az állapota pedig továbbra is kifogástalan. A Tucker 48 mind a négy keréknél független felfüggesztést kapott, a motorja pedig hátul kapott helyet és szakítva az amerikai hagyományokkal nem V8-as, hanem 5,5 literes, hathengeres boxermotor. Teljesítménye 166 lóerő, ami mellé 504 Nm csúcsnyomaték társul. Alacsony példányszáma és kalandos története okán nem csoda, hogy az aukció végén akár 400 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt is kicsengethet valaki érte.

Forrás: RM Sotheby’s