Egy bizonyos idő után minden 911-es Porsche ára elkezd az egekbe szökni, különösen akkor, ha valamilyen ritka modellről vagy limitált szériáról van szó. Ezek többnyire rettentően erős, igazi pályagépnek használható autók, amik valamilyen oknál fogva épp kaphattak rendszámot. Vannak azonban olyan különlegességek, melyek nem kaptak akkora hírverést, mint mondjuk a 911 Carrera GTS Club Coupé.

Nem véletlenül hívják Club Coupénak, ugyanis az élénk kék színéről könnyen felismerhető autót 2015-ben a Porsche kifejezetten az akkor hatvanadik születésnapját ünneplő Amerikai Porsche Klub számára készítette. Ennél fogva persze kizárólag amerikai piacon, a klub tagjainak számára volt elérhető és csupán hatvan példány készült belőle. Egy ilyen kínálnak most Miamiban kevesebb mint 7600 kilométerrel az órájában. Az ára nagyjából 44 millió forintnak megfelelő dollár, tehát jutányosnak mondható egy ilyen ritkaság esetében.

Ennél olcsóbban ennél ritkább 911-est nem vehetsz 2

A 911 Club Coupé a 991-es kódjelű modell GTS változatán alapul, melyben a hathengeres, szívó boxermotor 430 lóerőt teljesít, álló helyzetből 100 km/órára nagyjából 4 másodperc körül gyorsul. A felszereltség természetesen igazán gazdag a retrós hátsó szárnyat tartalmazó aerodinamikai csomagon keresztül a PDK duplakuplungos váltón át egészen a piros cérnával varrott bőrbelsőig terjed.