Bár itthon a Porschét vásárlók döntő többsége a konzervatív fekete mellett teszi le a voksát, nemzetközi szinten nagy igény van a folyamatosan bővülő, fantáziadúsabb színekből álló választékra. A sportkocsik egyébként is méltósággal viselik a legkülönfélébb élénk színeket is, így egy merészebb sárgától csak kívánatosabb lesz például a 911 Turbo S is. Nem mellesleg később értéknövelő tényező is lehet egy különlegesebb árnyalatúra fényezett karosszéria.

A Porsche vásárlók ezentúl a Saffron Yellow nevű sárga árnyalat mellett is dönthetnek, ha hajlandóak megközelítőleg 3 millió forintot költeni a négyrétegű fényezésre. Nem csak a négy réteg miatt, hanem azon munkafolyamat miatt is indokolható a szabad szemmel távolról is jól látható felár, amiben kézzel csiszolják meg a fényezett felületet, hogy aztán elnyerje a megfelelő csillogását.

Egyelőre a sáfránysárga fényezés csupán a Porsche 911 Turbo és Turbo S modellekhez rendelhető. A Turbo S a kínálat egyik legerősebb és leggyorsabb tagja, farában egy 3,8 literes, két turbóval megfújt hathengeres boxermotor dolgozik. Míg a Turbóban 540 lóerőt teljesít, addig az izmosabb S modellben már 580 tagú a ménes, ami mellé masszív 750 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre előbbi 3, utóbbi 2,9 másodperc alatt gyorsul. A végsebesség mindkét modell esetében bőven 300 km/óra feletti.

Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 1
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 2

Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését

Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését

Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 10
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 11
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 12
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 13
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 14
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 15
Aranyárban mérik a Porsche különleges, sárga fényezését 16
Fotó megosztása: