Az autó arcának egyik legfontosabb eleme a hűtőmaszk, hiszen többek között erről is ismerhető fel egy márka vagy akár a konkrét típus is. Több mint 130 évnyi autózás után annyira megszokta már a szemünk, hogy sokáig még a merész újító, Elon Musk sem mert tenni ellene, így a Model S-nek is volt stilizált, hűtőmaszkra emlékeztető fekete panel az orrán, hogy ne idegenkedjenek annyira az elektromos autótól. A többi gyártónál pedig már a funkció mellett inkább a formáról szól a hűtőmaszk rajzolása.

BMW

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 1
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 2

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 9
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 10
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 11
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 12
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 13
6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 14
Fotó megosztása:

Rolls-Royce

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 15

Őrzi régies jellegét a görög épületeket idéző, monumentális króm maszk, ami a mai napig pontosan olyan, mintha Emilyt lecsavarva kéne hűtőfolyadékkal tölteni. Pedig a Rolls-Royce esetében már messze nem ez a helyzet, viszont a luxust igénylő, konzervatív vásárlók mindenképpen elvárják.

Mercedes-Benz

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 16

A Mercedes egyik jellegzetessége az álló csillag, ám egyre több modellt rendelnek a korábban csak teherautókon és sportkocsikon használt, tányérnyi emblémát tartalmazó maszkkal. Ennek egyik legszebb verziója a versenyautókra emlékeztető, függőleges osztású Panamericana rács, mely az AMG GT frissített változatáról terjed tovább a többi modellre.

Audi

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 17

Single Frame-nek hívják az Audi hatalmas száját, mely az idők folyamán megkerülhetetlen eleme lett a formatervnek és akkorára duzzadt, hogy az új A8-as orra szinte már egy nagy, szépen csillogó króm keret.

Lexus

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 18

Korábban nem igazán voltak jellegzetesek a Lexusok és érezték a japánok is, hogy a megbízhatóság és a gazdaságos működést ígérő hibrid technika, ezért merész formába öntötték az egész kínálatot. Az új dizájn egyik fő eleme az orsó alakú hűtőmaszk, ami különösen a magasabb kategóriájú modelleken érdekes mintázatú.

Alfa Romeo

6 hűtőmaszk, amiről azonnal felismered az autót 19

Ha formatervezésről van szó, akkor megkerülhetetlenek az olaszok, akik mindig alkotnak valami emlékezeteset. Nem számít nekik az sem, hogy nincs hová rakni a rendszámot, a lényeg mindig a szépség. Ebben a szellemben készülnek az Alfa Romeókra szánt maszkok is. A rendszámnak meg majd találnak helyet valamelyik oldalon.