“Zalába költöztem. A szomszéd falu ( Karmacs ) határában egy osztrák tulajdonú farm bejáratánál táblák jelzik mit nem szabad csinálni az erdős bejárati részen. Komolyan gondolják…Kamerával ellenőrzik is” – írta László, a kép feltöltője.

Megtaláltuk a magyar jelzőtáblát, ami a világ két legjobb dolgát tiltja meg 1

Nyilván jogos a gazda felháborodása. Senki nem szereti, ha a kapujában csomagolnak ki egy barna macit, vagy ott szexelnek.

Mit mond erről a hazai büntetőjog?

A szeméremsértés a nemi erkölcs elleni bűncselekmények csoportjába tartozó bűncselekmény, a jogi tárgya a társadalom nemi vonatkozású erkölcsi érzülete, a közszemérem.

Btk. 205. §

1.- Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2.- Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

3.-Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti.