Az Antonov, teljes nevén Antonov Repülési Tudományos-műszaki Komplexum Ukrajnában működő, repülőgépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó állami vállalat. Központja Kijevben található.

A tervezőiroda szállító repülőgépek fejlesztésére és gyártására specializálódott, de készítettek utasszállítókat és kisrepülőket is. A sorozatgyártást a tervezőiroda mellett működő Kijevi Repülőgépgyár végezte, de számos típust a Szovjetunió más gyáraiban is gyártottak. A cég az ötvenes években kezdte el tesztelni a módszert, első körben belpiacon, hogy repülőgépeik mellé nőket állított, így próbálta vásárlásra csábítani a vevőket.

Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 1

A tesztek alapján a hölgyek növelték a vásárlási kedvet, így az alábbi plakátokkal kezdtek el kampányolni nyugaton. Az Antonov gépei világszerte ismertek, ami részben annak köszönhető, hogy az orosz repülőgépgyártó nem utasította el a nyitást a nyugati piac felé.

Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 2Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 3Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 4Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 5Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 6Csajok és repülők: így reklámozott a Szovjetunió nyugaton 7