Amennyiben eszedben sincs kivárni azt a 3 évet, amíg a Bugatti leszállítja neked a vadiúj Chiront, akkor egyelőre nem sok lehetőséged van, hiszen a használtautó-piacon jelenleg rettentően szűk a kínálat. Angliában azonban pont akad egy eladó példány azok számára, akik megelégszenek a második tulajdonos szerepével a Chiron életében. Nem titok, hogy akadnak olyan kereskedők, akik kifejezetten az ilyen pillanatok miatt állnak a sor elejére, amikor egy Bugattihoz hasonló gép betör a piacra, hiszen a türelmetlen milliomosok komoly profitot jelentenek.

Nem véletlen, hogy a színkombináció sem igazán egyedi, hiszen a teljes feketeségbe burkolt, balkormányos autó felel meg a leginkább széles vevői körnek, a kevesebb mint 2150 kilométert futott Chiron árát is homály fedi, de nem lennénk meglepve, ha némileg magasabb lenne, mint egy újonnan megrendelt példány. A fényezést a Bugatti saját, garanciális fényezésvédő fóliájával óvják. Az opciós tételek között teljes belső karboncsomag és szénszálas sportülések szerepelnek. Nem ez lenne az első eset, korábban a Porsche Macannal is előfordult, hogy a használtként magasabb árakkal kellett kalkulálni, mint az új autónál, melyre igen sokat kellett várakozni.

Itt az első használt Bugatti Chiron 1
Itt az első használt Bugatti Chiron 2

Itt az első használt Bugatti Chiron

Itt az első használt Bugatti Chiron

Itt az első használt Bugatti Chiron 13
Itt az első használt Bugatti Chiron 14
Itt az első használt Bugatti Chiron 15
Itt az első használt Bugatti Chiron 16
Itt az első használt Bugatti Chiron 17
Itt az első használt Bugatti Chiron 18
Itt az első használt Bugatti Chiron 19
Itt az első használt Bugatti Chiron 20
Itt az első használt Bugatti Chiron 21
Itt az első használt Bugatti Chiron 22
Fotó megosztása:

Itt az első használt Bugatti Chiron 23

A Bugatti Chiron motorja 8 literes lökettérfogatú W16-os, melyre négy turbófeltöltőt aggattak. Teljesítménye masszív 1500 lóerő, nyomatékból 1600 Nm áll rendelkezésre már 2000-es percenkénti fordulattól. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,5 másodperc alatt gyorsul, de a 200-as osztás átlépéséhez sem kell tovább várni 6,5 másodpercnél. 400-as tempóra 32,6 másodpercet kell várakozni, onnan állóra fékezni pedig csupán 9,4 másodpercbe telik a karbon vázú Bugatti Chiront. A végsebesség 460 km/óra feletti.

Becslések szerint alsó hangon 3 millió dollár körül mozoghat a vételár, ami nagyjából 780 millió forintnak megfelelő összeg. Tekintve, hogy a Chiron alapára ehhez rendkívül közel van, a konkrét darabban pedig nem kevés opciós tétel található, ez valószínűleg tényleg csupán a kiindulási pont. A Bugatti Chironból mindössze 500 darab készül, amiből több mint 200 példány már el is kelt.