Mint a világon nagyjából minden, úgy a reklámok is szabályhoz vannak kötve, ami miatt nem egy autómárka csúnyán megütötte már a bokáját. Ezek a szabályozások országonként eltérőek, így lehetséges, hogy néhány területen egészen merész reklámokat is megengednek maguknak. A bolond briteknél azonban főleg az utóbbi években elég szigorúan veszik a hirdetéseket, így számos reklámot betiltottak arra hivatkozva, hogy tiltott tevékenységre buzdít. A legtöbbször a sportkocsikkal fordul ez elő, hiszen érthető módon ez az a terület, ahol a gyártók szeretik hangsúlyozni a dinamizmust.

Audi R8

A 610 lóerős, V10-es szívó benzinmotorral hajtott összkerekes Audi R8 V10 Plus reklámja állítólag élvezeti cikként mutatja be a sebességet, ami miatt veszélyes lehet a közbiztonságra, akik valóban ilyen céllal használnák az ingolstadtiak legbitangabb kétülésesét.

BMW M4 Cabrio

Bár láthatóan a BMW M4-es kabrió változatát nagyobbik részben zárt pályán hajtják a bajorok reklámjában, a britek szerint agresszív vezetésre buzdít ez a néhány percnyi mozgókép. Igaz, hogy az alsó hangon 431 lóerős, turbós sorhatos motorral hajtott BMW-t remek érzés vezetni, de nem hinnénk, hogy bárki a reklám miatt kezdene őrült csapatásba a közúton.

Jaguar F-type

Bár a Jaguar kifejezetten enyhén törvényen kívülire vette a stílust a fenti reklámkampányban, de távolról sem a sebesség volt a központi eleme. Ezt tudatták a reklámot betiltó hatósággal is, de szerintük az, ahogyan az autó elhagyja a helyszínt, túl gyorsan történt túl kicsi helyen.

Toyota GT86

Bár a Toyota GT86 távolról sem az a villámgyors sportkocsi, örömautózni páratlanul lehet vele és pontosan erre céloztak a teljes mértékig CGI-s reklámmal is. Hiába mutat egy egészen lehetetlen jövőképet, a britek betiltották a reklámot a közúton történő huligánkodás miatt.

Chevrolet Corvette C6

Bizonyára nem csupán egy kisfiúnak járt a fejében unalmasabb órákon, hogy mennyivel jobb lenne egy piros sportkocsival megváltani a világot. Élénkebb fantáziával könnyen elképzelhető volt minden apró részlet mondjuk egy Corvette kormánya mögül. Ám, a gyorshajtásnál már csak az a súlyosabb, ha gyereket engedünk a volán mögé, így a Chevrolet sportkocsi reklámja is mehetett a levesbe.