Nem újdonság, hogy az erős autó avatatlan kezekben valóságos fegyver és a bosszús sportkocsi pusztító ereje ellen még az összkerékhajtás sem védhet. Már ennek a ritka Lamborghini Aventador SV Roadsternek a tulajdonosa is tisztában van ezzel, ez egészen biztos. Váratlanul korán érte ez a felismerés, hiszen a kék sportkocsi órájában kevesebb mint 120 kilométer van, de már távolról sem úgy néz ki, ahogyan kigördült a szalonból. A közel 170 milliós Aventador SV eleje csúnyán összetört, de egyeseknek ez remek lehetőség lehet, hiszen így árának töredékéért le lehet csapni rá. Jelenleg még bőven 52 millió alatt áll a licit, ami így is a harmada az eredeti árnak.

Igaz, nem kevés munka van az autóval, de a kedvező árcédula miatt elnézhet az ember ilyen apróságokat, mint az erősen hiányos frontrész, a kétségtelenül elmászott futómű és az eldurrant légzsákok, meg még ki tudja, hány apróságra lesz szükség. A folyamatot az az apró tény is nehezíti, hogy Lamborghini-bontót vagy nehéz, vagy teljesen lehetetlen találni, és ott egész biztosan nem tartanak az 500 példányban limitált SV Roadsterhez alkatrészeket.

Ha olcsón szeretnél Lamborghinit, akkor itt egy picit fáradt Aventador SV 2Ha olcsón szeretnél Lamborghinit, akkor itt egy picit fáradt Aventador SV 3

A különleges Aventador utascellája mögött 6,5 literes, szívó V12-es motor lakik, melynek teljesítményét 50 lóerővel 750 lovasra növelték, mellé 690 Nm nyomaték áll a vezető rendelkezésére. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre elképesztő 2,9 másodperc alatt gyorsul. A tetőmentes száguldást akár 350 km/órás sebességgel is élvezhetjük benne. Az autó súlya 1575 kilogramm, ami 50 kg-os csökkenést jelent az alapmodellhez képest.