Toyota Celica GT Rally

A Toyota 1990-ben, a Toyota Celica GT Rally játékkal tette le névjegyét a digitális asztalra. A Toyota Celica GT-Four ST165-öst joystickkel vagy egérrel lehetett irányítani, az utak pedig Nagy-Britannia, Finnország és Mexikó látványos vidékein vezettek keresztül. A játék ZX Spectrum és Amiga gépekre készült, ezért ma már csak nehezen hozzáférhető.

Sega Rally Championship

Az 1994-ben kiadott Sega Rally Championship játék a nyilvános játéktermek legnagyobb slágere volt. A Castrol Toyota Celica GT-Four  különösen akkor vált közkedveltté, amikor a fejlesztők egy frissítéssel bevezették a törésmodellt és a karosszéria felületének szabadon történő módosításait, amelyek mind hatással voltak az autó vezetésére.

V-Rally

Az 1997-ben debütáló játék új normát állított fel a konzolos autóversenyzős játékok körében: az osztott képernyő lehetővé tette két játékos párhuzamos versenyzését. A V-Rally kapcsolata a Corolla WRC-vel 1999-ben fűződött szorosabbra, amikor Martin Brundle és Arne Hertz autóján a hivatalos matricázás részeként megjelent a V-Rally 2 logója. A játék második kiadásában a választható autók közé bekerült a Celica GT-Four is.

Richard Burns Rally

A tragikusan fiatalon elhunyt világbajnok, Richard Burns után elnevezett játékot számos tapasztalt versenyző a történelem egyik legjobb ralis játékának tartja, amely elsőként nyújtott a felhasználóknak a valódi ralihoz hasonló élményt. A 2004-ben kiadott játék az addig legrealisztikusabb vezetési élményt adta az 1997-es Toyota Corolla WRC-vel, 36 speciális szakaszon.

Colin McRae DiRT

A Colin McRae DiRT úttörő játék volt a maga nemében, az első a Codemasters DiRT sorozatból. Az autóválasztékba belekerült többek közt a Celica GT-Four a klasszikus rali-matricázással. Emellett a felhasználók részt vehettek a Toyota Tundra terepralin, vagy beülhettek Rod Millen híres Pikes Peak Rally autói – a Celica GT vagy a Tacoma – volánja mögé.

WRC 6

A Rali-világbajnokság hivatalos játékának jelenlegi legfrissebb hivatalos kiadása, a WRC 6. A demóban a Toyota WRC aktuális tesztváltozatát próbálhatjuk ki. A WRC 7 őszi premieréig ez az egyetlen esély, hogy az idei Yaris WRC volánja mögé ülhessünk.