A videó készítője kivette a kocsiból a töltőpisztolyt, a számláló pedig újra elindult és pörgött, üzemanyag azonban nem jött. Bár lépésben araszolva, azért kúszott felfelé az összeg, annak ellenére, hogy jól láthatóan nem távozott üzemanyag a megfelelő helyről.

Tény, hogy a kútoszlopok működését szigorú feltételekhez kötik. Ennek ellenére ritkán, de előfordulhat hibajelenség, sőt a román esethez hasonló itthon is megtörtént már. Akkor Szénási Tibor videója járta körbe a hazai közösségi oldalakat, sőt még mindig felbukkan újra és újra. Ő a tankolni próbáló autós mellett állt, látta, hogy háborog, szólt a biztonsági őrnek, majd a számláló 5800 forint felett állt meg, úgy, hogy közben üzemanyagot sem adott ki.

Akkor az Autonavigátor és a HVG is részletesen utánajárt az ügynek, megkeresésükre a következő választ adta az áruház: “Szeretnénk biztosítani, hogy a tankolásának időszakában semmilyen műszaki probléma vagy meghibásodás nem volt a töltőállomás rendszerében.

A benzinkúton lévő valamennyi benzinadagoló pisztoly hitelesítése érvényben van, legutóbb 2012. 11. 09-én az MKEH (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) ellenőrizte működésüket, és a kutak hiteles működéséről tanúskodó holografikus matricákat elhelyezte a kútoszlopokon. Mi is odafigyelünk arra, hogy minden rendben működjön, mert nem áll szándékunkban, és nem is érdekünk a vásárlók megkárosítása. A számláló továbbfordulása abból adódhatott, hogy a pisztolyt nem elég határozottan tette vissza a helyére.”

Hogy miként működik a kút, ha minden klappol, azt Gajdán Miklós mondja el a következő videóban: