Amerikai filmek ezreiben tűnik fel a ház előtt parkoló, gyanútlan küllemű furgon, ami persze még csak véletlenül sem azért van ott, mert valamilyen karbantartás lenne a szomszédban. Míg az angolok titkos ügynöke Aston Martinokban parádézik, addig az amerikaiak szorgosan dolgozó FBI-ügynökei általában ilyen unalmas kis furgonban kuksolnak mindenféle kütyükkel az orruk előtt.

Ha te is meg szeretnéd tudni, mi zajlik a szomszédban, akkor ideje felnézni az eBay-re, ahol többek között ilyen dolgokat is hirdetnek, mint ez Dodge Ram Van. A furgon állítólag többé-kevésbé érintetlenül maradt fenn. Különlegessége – azon túl, hogy csupán 37 ezer kilométert futott – a teljes dokumentáció, és ami talán ennél is érdekesebb, a bevetésen használt felszerelések. Az eredeti monitorok helyére sajnos csúnya, modern LCD-kijelzők kerültek, de a rádiók és egyéb kütyük még megmaradtak, amik elengedhetetlenek a kémkedéshez. Mindezt kevesebb, mint 5 millió forintnak megfelelő amerikai dollárért már meg is kaparintotta egy licitáló.

Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 1
Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 2

Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik?

Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik?

Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 7
Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 8
Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 9
Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 10
Fotó megosztása:

Gondoltad volna, hogy ilyen furgon tényleg létezik? 11

A fedélzeten található WC is, nehogy ilyen kis – vagy nagy – dolgon múljon a lebukás, továbbá a motort akár hátulról is le lehet állítani illetve beindítani. Minden ajtón egy plusz zár is van a biztonság kedvéért. Állítólag az FBI használta és erről minden bizonyító irata rendelkezésére áll az eladónak – egészen konkrétan drog ügyletek megelőzése céljából vetették be legtöbbször a barna furgont.

A Dodge furgonok második generációját 1973-tól egészen 1993-ig gyártották, az eladó példány ’89-es évjáratú. A motorválaszték igazán széles volt, 3,7 literes sorhatostól egészen a 155 lóerős 7,2 literes lökettérfogatú V8-asig terjedt a paletta. Feltételezhetően az FBI megfigyelőfurgonja valami erősebb V8-as motorral szerelt változat, hiszen a lebukás veszélye mindig ott lebegett a fejük felett.