Ma már egymást érik a pofátlan parkolókat jelentő posztok a Facebook csoportokban. Ezzel együtt egyre erősebb a vita is, vajon mikor érdemel egy autós közösségi hurrogást? Mennyire kezelhetőek rugalmasak a szabályok?

Ebben a témakörben tökéletes tanmesének számít ez a fehérorosz eset.

Tahó ez az ajtó elé parkoló BMW-s vagy áldozat? 1

Az egyik lakó elmondása szerint rengeteg szabad hely volt még, nem lett volna probléma a parkolás, de a fiatal srác mégis pár lépésnyire a bejárattól tette le a gépet pár órára. Természetesen megbánta ezt a manővert, mert a lakók közösségi csoportjában azonnal felfigyeltek a jelenségre.

Beindult a chat, előkerült egy térfigyelő kamera felvétele is, amin jól látható, hogy pár szatyorral a kezében távozott az illető. Ezt a csomagot nem bírta cipelni? Gondolták, majd valaki épp pont úgy állt meg, hogy a pofátlan parkoló ne tudja elhagyni a helyszínt.

Tahó ez az ajtó elé parkoló BMW-s vagy áldozat? 2

Végül némi navigációs segítséggel kikanalazta a kocsit, így ez említésre sem méltó perpatvarnak tűnik, azonban a vétkes is megszólalt az ügyben, és előadta a saját verzióját.

“Költözök, ilyenkor természetes, hogy minél közelebb áll az ember a bejárathoz. Többször kell fordulnom, és engedélyt kértem a közös képviselőtől a parkolásra. A tizedikre csak egy lift megy, ezért fél órába is beletelt, mire visszaértem a kocsihoz, aznap egy 55 centiméteres tévét is vittem. Akkor már rám állt a BMW X3, amit nem tudtam mire vélni. Ha valakinek problémája van, akkor azt civilizált módon is meg lehet beszélni, pont ezért hagytam a telefonszámomat a szélvédőjén. Mivel elállták az utam még fél óráig próbáltam megoldást találni, de végül sikerült kijutni. Az biztos, hogy nem parkoltam ott órákig.”

Azért felmerül a kérdés, ha volt rá “engedély” akkor miért sietett ennyire? Hol az említett tévé? A szatyorban? Miért pont a rámpa elé kellett állnia, a legrosszabb helyre?

Ettől függetlenül meg kell említeni, hogy a közösségi ítélkezést egyre jobban támogató, autósokat szabálysértésen kapó fotókat, bejegyzéseket jobb fenntartásokkal kezelni. Vagy inkább csak elegánsan kizárni az életünkből, és a hírfolyamunkból. Mert előfordult már, hogy az utolsó szemét szabályszegőnek kikiáltott elkövető korántsem maga volt a patás ördög, de egy jól sikerült fotó, és a hozzá tartozó felháborodott szöveg eladta a sztorit.