Erre a történetre abszolút igaz, hogy „csodával határos módon túlélte” Egy magyar furgon a szlovák D2-es autópályán 8 kilométerrel Malacka előtt balesetet szenvedett. Nincs pontos hivatalos információnk a baleset körülményeiről, a műszaki mentést végző cég bejegyzése alapján furgont vezető sofőr nem vette észre, hogy feltorlódnak a járművek az autópályán, így hátulról eltalál egy kamiont. A 18 kerekű letépte a kisebb jármű felét, amely ezután még nekiütközött egy másik szerelvénynek is.

A képeket látva hihetetlen, de a sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet, így a vizsgálatok után elhagyhatta a kórházat.

Jó tudni, hogy 130 km/óra sebességnél átlagos sofőr esetén, száraz úton, jó gumikkal, a féktávolság nagyjából 103.71 méter, ebből a reakcióidő alatt megtett út 36.11, a fékút 67.6 méter. Használt gumikkal már 20 méterrel hosszabb, ha ehhez hozzávesszük, hogy valaki nem koncentrál, mondjuk telefonál, akkor azt kapjuk, hogy: A féktávolság nagyjából 228 méterre nő, mert a reakcióidő alatt megtett út 144 méter lesz!

(képek – Facebook)

Darabokra szakadt egy magyar furgon a szlovák autópályán 1Darabokra szakadt egy magyar furgon a szlovák autópályán 2Darabokra szakadt egy magyar furgon a szlovák autópályán 3