Autóbolondok bizonyára tudják, hogy a Tolvajtempó című film legnépszerűbb autóját is Eleanornak hívták, aminek csak részben van köze az itt látható, fekete alapon piros csíkos Ford Mustanghoz. A 2007-es évjáratú Shelby GT500-as önmagában is megérdemli a figyelmet, hiszen igazán bitang gép. 90 fokos hengerszögű V8-as motorja 5,4 literes lökettérfogatú, ami önmagában is tisztességes teljesítményre lenne képes, de a biztonság kedvéért rádobtak egy kompresszort is.

Az eredmény 6000-es fordulatnál 500 lóerős teljesítmény és 650 Nm forgatónyomaték már 4500-tól. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kicsivel több mint 4,5 másodperc alatt gyorsul. A híres negyedmérföldes távot 12,6 másodperc alatt futja, a végén pedig bőven 180 km/óra feletti sebességgel lépi át a célvonalat.

Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 1
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 2

Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang

Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang

Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 12
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 13
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 14
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 15
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 16
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 17
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 18
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 19
Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 20
Fotó megosztása:

Gazdát cserélt ez a különleges Ford Mustang 21

Távolról sem színe miatt olyan különleges ez a GT500-as, hiszen fekete kupéból közel 1700 darab gördült le a szalagról, hanem a korábbi tulajdonos adja a kocsi varázsát. Eleanor Clay Ford használta a gépet, aki Henry Ford dédunokája, valamint a jelenlegi vezető, William Clay Ford unokatestvére. Számtalan hasonló konfiguráció létezik, talál csak a reluxaszerű árnyékoló csempész egy kis retrós ízt a sportkocsiba.

A műszerfalon lévő plakettet maga Caroll Shelby szignózta, egy másik plaketten viszont a The Real Eleanor felirat szerepel, ami magyarul annyit tesz, hogy az igazi Eleanor, utalva a filmes autóra. Nem túl régen azonban új tulajdonos után nézett az autó, egy Connecticutban rendezett árverésen került kalapács alá, ahol 15 millió forintnak megfelelő összeget adtak érte.