Van, aki 91 évesen még nem végzett, új autóra vágyik. Mint ez a finn úriember, aki egy Toyota Yaris hibridet szeretett volna kipróbálni egy márkakereskedésében. A nyugdíjasnak, aki saját elmondása szerint imád vezetni, 19 éves kora óta van jogosítványa, ami 2020-ban jár majd le.

A fiatalabb korábban évi öt gyorshajtási büntetést is begyűjtő, akkoriban amolyan ’Speedy Gonzalesnek’ számító idős úr álmában sem gondolta volna, hogy a hibrid Yaris tesztvezetésből ennyire emlékezetes élmény válik. A Rally Világbajnokság-ba idén visszatérő Toyota ugyanis megviccelte őt és több hasonló ügyfelet. Az öregúr még akkor sem fogott gyanút, amikor fel kellett állnia az autóval egy elfüggönyözött rámpára.

Akkor kezdte sejteni, hogy valami turpisság készül, amikor meglátta, hogy beül mellé Miikka Anttila, aki Jari-Matti Latvala navigátora. Az ezt követő, a speciális rámpa és a különleges kivetítő és hangrendszer segítségével megalkotott 360 fokos rally szimuláció során le sem lehetett törölni a mosolyt az újdonsült, versenyző arcáról. Egészen beleélte magát a szerepbe, olyannyira hogy a helyszínre érező rally riporternek már egészen rutinosan nyilatkozott.

„Hosszú idő óta ez volt a legnehezebb és legviccesebb dolog az életemben. Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok.” – nyilatkozta.

A különleges akcióval rali-vb következő futamára, a július 27-30. között megrendezésre kerülő Finn Rallyra készül a csapat, amely a Toyota GAZZO Racing finn pilótáinak hazai terepnek számít.