Mielőtt egy autó a nagyközönség elé kerül, addigra a forma már nem is lehet kérdéses, hiszen előtte piackutatások készülnek, a formatervezők igazodnak a márka aktuális arculatához, valamint születnek tanulmányautók, melyeken könnyen fel lehet mérni, hogy mit gondol a világ a hamarosan utcára kerülő autóról. A dizájnnal foglalkozó központokban elképesztő mennyiségű terv közül választják ki a leginkább életképeset. A folyamat tehát igazán hosszú és temérdek mód van arra, hogy biztosra menjenek a gyártók. Ennek ellenére születnek olyan alkotások, melyeket zavarunkban nevetgélve szemlélünk az első fotók láttán, aztán jön a sokk, amikor élőben tekintjük meg.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 1
7 autó, amitől eltörik a szemünk 2

7 autó, amitől eltörik a szemünk

7 autó, amitől eltörik a szemünk

7 autó, amitől eltörik a szemünk 16
7 autó, amitől eltörik a szemünk 17
7 autó, amitől eltörik a szemünk 18
7 autó, amitől eltörik a szemünk 19
7 autó, amitől eltörik a szemünk 20
7 autó, amitől eltörik a szemünk 21
7 autó, amitől eltörik a szemünk 22
7 autó, amitől eltörik a szemünk 23
7 autó, amitől eltörik a szemünk 24
7 autó, amitől eltörik a szemünk 25
7 autó, amitől eltörik a szemünk 26
7 autó, amitől eltörik a szemünk 27
7 autó, amitől eltörik a szemünk 28
Fotó megosztása:
7 autó, amitől eltörik a szemünk 29

Hyundai Kona – Erős hasonlóságot mutat néhány bohókás Citroen modellel, valamint a Jeep Cherokeeval, de azoknál jóval darabosabb formátumban sikerült megalkotni a Hyundai városi crossoverét. A lámpákhoz nyúló műanyag sárvédőívek lehetnek a felelősek a szokatlan formáért.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 30

SsangYong Rodius – Bár azt is hihetnénk, hogy a koreai egyterű formaterve mindenképpen keleties ízlésvilágú személyhez kötődik, de hatalmasat tévednénk. A Rodius formájáért Ken Greenley volt a felelős, aki egy londoni művészeti iskola autóipari dizájnért felelős vezetője. Állítása szerint luxus jachtokat idéző a megjelenése.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 31

Toyota Mirai – Kétség kívül forradalmi a japánok hidrogénautója. Ez tulajdonképpen egy elektromos autó, ami a haladáshoz szükséges áramot úgy termeli meg, hogy a kocsi tartályaiból érkező, nagy nyomáson tárolt hidrogén platina katalizátor jelenlétében alacsony hőfokon egyesül a levegőben lévő oxigénnel. Ettől függetlenül sikerült elhódítania a Prius elől a rondaságért járó címet.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 32

SsangYong Actyon – A koreaiak 2005-ben mutatták be a saját kupé terepjárójukat, ami mellett az X6-os BMW valódi szépségnek tűnhet. A csőrös kamionokra hajazó, de annál jóval keletiesebb stílusban megalkotott orr és az emeletes farkialakítás adja meg az igazi ízét, de a változatos domborítások a kettő között is igazán gyomorforgatóak.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 33

Bentley Mulsanne – A Volkswagen kezében lévő angol luxusautógyár zászlóshajója a Mulsanne, aminek bamba tekintete osztotta meg a közönséget, ennek ellenére nem változtattak rajta a frissítés után sem, csak megfejelték egy masszívabb, függőlegesen osztott hűfőráccsal és temérdek krómmal, ami csak rontott a helyzeten.

7 autó, amitől eltörik a szemünk 34

Fiat Multipla – Nem múlhat el ronda autókról szóló összeállítás az olaszok családi autója nélkül. Pontosan tudták, hogy mit alkotnak, nem véletlenül volt a gyári képeken is rámatricázva a hátuljára, hogy “várj, amíg meglátod az elejét”. Az emeletes orrkiképzés a frissítéssel eltűnk, de az üvegbuborék kabin megmaradt. Bár hihetetlenül aránytalan és a legtöbbek szerint egyértelműen ronda, sokak állítják, hogy ennél jobb családi autót nehéz találni a piacon.

Az autóipar nem ma kezdte, hanem már több mint 100 éve, ennyi idő alatt pedig becsúszik egy-két torz alkotás, amikről nem hisszük el, hogy jóváhagyta bárki is. Drága kommentelő, szerinted melyik minden idők legrusnyább autója?