Amíg az olyan japán sportkocsik, mint a Toyota Supra, a Honda NSX, a Nissan Skyline GT-R vagy éppen a 300ZX meghódították a szíveket, addig a Mitsubishi 3000GT VR-4 kicsit talán feledésbe merült, pedig igazán kiemelkedő darabja a korszaknak. A forma összetéveszthetetlenül sportkocsis, különösen pirosban. A széles és lapos autón aprócska szárnyak sejtetik, hogy itt nem a bénácska testvér Dodge Stealth áll, hanem a japánok titkos fegyvere.

Olyan újításokat pakoltak bele az autóba, ami igazán hatékony sportkocsivá tette a 3 literes V6-os turbómotorral és összkerékhajtással felvértezett 3000GT VR-4-est. Például három fokozatban állítható, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat kapott, mellé összkerékkormányzás és négydugattyús fékek is jártak. Ami viszont igazán nagyot ütött, az az aktív aerodinamika: az első lökhárító alsó részét és a hátsó szárny magasságát sebességtől függően állította.

Ha van 275 milliód és Mitsubishit szeretnél, akkor itt a remek alkalom! 2

A hathengeres turbómotor 320 lovas teljesítményét 6000-es fordulat mellett adja le, maximális 427 Nm-es nyomatéka pedig már 2500-tól rendelkezésre áll. Egyes állítások szerint a tuningipar már egészen korán fel volt készülve arra, hogy könnyen 750 lóerőssé hegyezhető legyen a gép, így az összkerékhajtással együtt elképesztő menetteljesítményekre képes a 3000GT. Alaphelyzetben nulláról 100 km/órás sebességre kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul.

Ebből az autóból került eladósorba a Michigan államban lévő Flint városában egy igazán szemrevaló darab  millió dolláros, tehát átszámítva körülbelül 275 millió forintos összegért. Ritkasága és kifogástalan állapota okán a tulajdonos szerint teljesen indokolt ez az összeg.

Forrás: Craigslist