Steve McQueent nem véletlenül tartják a világ legmenőbb fazonjának, a King of Coolnak. Számos filmben szerepelt, emlékezetes alakításokat hagyott maga után és olyan autós jeleneteket, mint a San Franciscó-i zsaru üldözőjelenete, melyben egy Ford Mustanggal csapat a meredek utcákon. McQueen imádta az autókat és az autóversenyzést, utóbbinak pedig nemcsak a pályákon hódolt, hanem közúton is. Ennek bizonyítéka, hogy szürke 911-es Porschéjának hátsó lámpája lekapcsolható volt, hogy a rendőrök sötétben ne tudjanak utánairamodni.

Gazdát keres a világ legmenőbb emberének autója 2Gazdát keres a világ legmenőbb emberének autója 3Amikor viszont nem a sebesség volt a lényeg, akkor többek közt az itt látható limuzinnal érkezett meg stílusosan. Az autó egy 1965-ös évjáratú Lincoln Continental, amit a chicagói Lehmann-Peterson vett kezelésbe. Csupán 567 limuzin készült 1964 és 1970 között, de azoknak olyan tulajdonosai voltak, mint Ronald Reagan, Sophia Loren vagy éppen Hugh Hefner. A Rolling Stones és Elvis Presley szintén használt ilyen hosszú Continentalt.

27 000 mérfölddel, vagyis körülbelül 43 500 kilométerrel az órájában és eredeti állapotban kínálják eladásra a képeken szereplő autót. A felszereltség része a kristálypoharakkal felszerelt bárszekrény is, amiben szintén minden a 60-as évek közepéről származik. Az első ülések mögötti üveget elektronika mozgatja, ha a hátsó utasok kommunikálni akarnának a sofőrrel vagy éppen elzárkózni előle. A méltóságteljes vonulásról 430 köbinches V8-as motor gondoskodik.

Aki a 60-as évek luxusát szeretné élvezni, annak ez tökéletes alkalom arra, hogy átélhesse, ehhez azonban előtte bő 41 millió forintnak megfelelő összeget kell kicsengetni érte a Sotheby’s egyik árverésén.

Tudod, mitől fogyaszt keveset egy autó? Itt a válasz:

Gazdát keres a világ legmenőbb emberének autója 4