Vajon mi történik, ha a világ egyik leghatékonyabb trágyaszóró gépébe beledobnak egy Suzuki Swiftet – egészen pontosan egy Geo Metrót (amerikai kivitel)? Elmondanám szívesen, de felesleges, hiszen meg is tudjátok nézni. Nagyon állat lesz, de egyben szomorú is.
Ez a nem rendeltetésszerű használat tipikus esete.
Az amerikai Artex cég által forgalmazott CB1200-as trágyaszóró úgy aprítja fel a Swiftet, mint Jamie Oliver a kelkáposztát, ami nem csoda, hiszen a 250 lóerős motor gyilkológéppé változtatja a szerkezet hátuljában dolgozó pengéket.
De ez még mind semmi, a német Hammel vállalat fő profilja a hulladékfeldolgozás, amit mesteri szintre emeltek. A cég két mobil eszközét emelném ki, amik úgy darálják le az autóroncsokat, mint húsdaráló a kolbászba valót.
A VB 950 MD “RED GIANT” (vörös óriás), amit Caterpillar C18-as, 700 lóerős dízelmotorral szerelnek, nyomatéka pedig 440 ezer Nm. A vörös óriás nagy testvére a VB 1500 DK, amiben két darab C18-as erőforrás gondoskodik arról, hogy akár 1 perc alatt forgáccsá tudjon őrölni egy ML Mercedest. Nem hiszed el? Ez a vadállat durván 1 millió Nm nyomatékkal tépi szét áldozatát.